May
24
2011
МИНИСТАРКА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Награђујући најбоље студенте  Фонд за младе таленте Републике Србије жели  омладини да пошаље јасну поруку да се исплати и да вреди радити,  рекла је председница овог фонда и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић на Универзитету у Нишу.
Министарка  је током разговора са ректором ове високошколске инстируције  проф. др Мирољубом Гроздановићем  нагласила да на овај начин, Фонд показује да  брине о изванредном ресурсу ове земље – младим људима, да ради  на спречавању одлива мозгова и подржава активизам младих.  
 2011_05_24_snjezana  2011_05_24_snjezana_1    Снежана Самарџић Марковић је истакла да Нови закон о спорту, чији су приоритети  деца и млади, спортске манифестације и врхунски спорт, даје већи простор за сарадњу са Универзитеом кроз  реализацију пројеката за развој спортске инфраструктуре. Ректор Гроздановић је саговорницу упознао са три пројекта  које Универзитет има за рестаурацију и изградњу спортских хала и терена у циљу поновног оживљавања  спорта  на факултетима и доприносе побољшању физичке спремности и моторичких способности младих.  Ректор  и министарка  су се сагласили да је  стратегија кључ развоја неке области да је зато потребно што пре израдити једну за високог образовање.
   Пријему код ректора Гроздановића, поред министарке омладине и спорта и њених сарадника,  присуствовали су представници Судентског парламента Универзитета у Нишу који су организовали Трибину на којој се Снежана Самарџић Марковић обратила најбољим студентима ове високошколске установе – овогодишњим  добитницима стипендија „Доситеја“.