May
17
2011
АМБАСАДОР ДЕВЕНПОРТ ПОСЕТИО УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

    Амбасадор Велике Британије у Србији  Његова екселенција Мајкл Девенпорт ( H.E. Mr. Michael Hayward DAVENPORT) са сарадницима, посетио је Универзитет у Нишу у намери  да  помогне   успостављању  сарадње британских и српских  универзитета.
2011_05_16_Britanski_ambasador   2011_05_16_Britanski_ambasador1    Амбасадора Девенпорта примила је проректор за међународну сарадњу Универзитета у Нишу проф. др Весна Лопичић. Током разговора  највиши дипломатски представник В. Британије у Београду  је рекао да Британски  центар  снажно подржава учење енглеског језика у Србији  и да је у том циљу спреман да, између осталог,  иницира успостављање ближе сарадње  међу високошколским  установама  двеју земаља. Амбасадор Девенпорт је нагласио  и да  би интензивирање дуго запостављене  сарадње са Департманом за англистику на Филозофском факултету Универзитета у Нишу био један од добрих  корака на том путу. Проректор Лопичић је високог  госта информисала о сарадњи коју Универзитет у Нишу као координатор  ТЕМПУС пројекта “Интерно обезбеђење квалитета на универзитетима у Србији“   (Internal Quality Assurance at Serbian Universities – SIQAS) има са Мидлсекс универзитетом ( Middlesex University in London), као и о сарадњи са Сити универзитетом у Лондону у склопу пројекта ЕМ2-СТЕМ.
     Током разговора било је речи и о значају финансијске самосталности универзитета и у склопу тога о могућностима финансирања, нарочито истраживачке делатности, путем учешћа у међународним  пројектима, као и  помоћу приступа разним фондовима за подршку образовању.  Проректор Лопичић је уваженог госта позвала да са својим сарадницима пново дође у посету Универзитету у Нишу.