May
09
2011
НАСТАВАК САРАДЊЕ ТЕЛЕНОРА И ЕЛЕКТРОНСКОГ ФАКУЛТЕТА ПДФ Штампа Ел. пошта

   Захваљујући наставку сарадње са Теленор фондацијом, Лабораторија за телекомуникације на Електронском факултету Универзитета у Нишу снабдевена је новом опремом и организовано је предавање за студенте. Тим поводом,   трочлана делегација Теленора састављена од координаторке за пројекте Ане Кулић, менаџера за стратешко планирање и координацију у техници Теленора Пјера Вучковића  и Ане Ћорковић, координаторке  за медије Теленора, посетила је Електронски факултет и Универзитет у Нишу. Представници   Теленора, у пратњи   доц. др Горана Т. Ђорђевића са Електронског факултета,  разговарали су са  проректором Универзитета у Нишу  проф. др Весном Лопичић о могућностима наставка сарадње.
 2011_05_09_telenor_donacija32011_05_09_telenor_donacija5        













Модерна  опрема ће  се користити за унапређење извођења наставе, као и ефикаснију израду дипломских и мастер радова. Савремени рачунар са најновијим и7 процесором биће од велике користи студентима докторских студија у научно-истраживачком раду за сложена нумеричка израчунавања, моделовање и симулацију телекомуникационих система, истако је у име домаћина доц. др Горан Т. Ђорђевић. 
2011_05_09_telenor_donacija12011_05_09_telenor_donacija2

 

 










После посете  Лабораторији за телекомуникације, менаџер за стратешко планирање и координацију у техници Теленора   Пјер Вучковић одржао је студентима Електронског факултета предавање  на тему развоја мобилних мрежа и могућностима увођења напредне ЛТЕ технологије. Према речима доцента Ђорђевића ово предавање  је изузетно значајно за студенте академских дипломских и докторских студија, јер им је пружена могућност да увиде значај примене теоријских знања у пракси. Координаторка за пројекте Теленор фондације Ана Кулић је истакла да је сарадња са Електронским факултетом Универзитета у Нишу  пример како Теленор користи своје знање и стручност као део стратегије корпоративног пословања да пажњу усмерава ка улагању у образовање младих. Према  њеним  речима сарадња између Електронског факултета и Теленора биће настављена у будућности кроз организовање стручних предавања и реализацију студентскх пројеката у Теленору. Представници Теленор фондације разговарали су о могућностима даље сарадње и  са продеканом  Електронског факултета проф. др Драганом Јанковићем.
    Иначе, сарадња Електронског факултета Универзитета у Нишу и Теленор фонадације почела је крајем 2010. године  додељивањем награде "Проф. др Илија Стојановић" Младену Јончићу, најбољем дипломцу на смеру за Телекомуникације. Теленор фондација додељује ову награду од 2007. године у знак сећања на академика професора др Илију Стојановића, једног од најзнаменитијих професора и стручњака у области телекомуникација.

Изјаве доц. др Горана Т. Ђорђевића, Пјера Вучковића и Ане Кулић можете погледати овде.