May
09
2011
ДОГОВОРЕНА САРАДЊА СА ДРЖАВНИМ УНИВЕРЗИТЕТОМ ТБИЛИСИ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић састао се  08. маја 2011. године са значајним   грузијским филолозима за  енглески  језик .  У делегацији су били  шеф катедре  за Енглеску филологију  у  најстаријој високошколској установи у Грузији Државном универзитету „Иване Џавакашвили“ Тбилиси (Ivane Javakhishvili Tbilisi State University),  проф. др Манана Русиешвили, Маиа Гургенидзе,  директор The English Book-а у Грузији, директорка ове издавачке куће у Београду Лиса Браун у пратњи  иницијатора и организатора састанка Зорице Антић, професора енглеског језика на Медицинском факултету у Нишу.

2011_05_08_gruzijska_delegacija_1

 2011_05_08_gruzijska_delegacija

 

     Проф. др Манана Русиешвили која је и стални члан Дисертационог већа и председавајући Управног одбора Удружења професора енглеског језика Грузије при Британском Савету, током  разговора са домаћином ректором Гроздановићем, изразила је жељу за успостављањем сарадње са  колегама са Универзитета у Нишу. Гошћа из Грузије је за почетак предложила заједничко учешће на неком од пројеката везаним за енглески језик које Државни уиверзитет Тбилиси  реализује са иностраним партнерима, укључујући и велики број британских универзитета. 

    Ректор Гроздановић је  предложио да се сарадња  прошири и на размену студената и наставника.  Он је позвао госте из Грузије на прославу Дана Универзитета 15. јуна када би требало да буде потписан  Уговор о сарадњи.