Apr
20
2011
ОДРЖАН СЕМИНАР О УПРАВЉАЊУ КАРИЈЕРОМ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Државна секретарка Министарства омладине и спорта Ивана Ковачевић отворила је на Универзитету у Нишу семинар на тему „Управљање каријером". Семинар Центра за каријерно вођење и саветовање младих талената, похађало је двадесетак нишких стипендиста Фонда за таленте Републике Србије. Они су током целодневне едукације добили највашније информације о новим знањима и вештинама неопходним за брже запошљавање.
   Државна секретарка Ивана Ковачевић је током разговора са проректорм Универзитета у Нишу за научни рад и издавачку делатност проф. др Драганом Денићем нагласила да је изузетно добро што Универзитет има Центар за развој каријере студената који ради у складу са циљем Центра МОС- а да младе људе задржи у земљи и упосли њихове квалитете. Према њеним речима, то би им пружило могућност да на најбољи могући начин искористе своје таленте и дају допринос развоју и просперитету Србије.

2011_04_20_drzavna_sekretarka12011_04_20_drzavna_sekretarka2

    Проректор Денић је истакао да Универзитет у Нишу преко универзитетског Центра за каријеру посебну пажњу поклања талентованим студентима, не само током, већ и после завршетка студија, трудећи се да их путем разних едукација и саветима припреми да у тржишној утакмици покажу све своје компетенције и добију добар посао. Према његовим речима добри студенти су као квалитетни и вредни радници током своје каријере најбоља реклама за Универзитет у Нишу као и чињеница да ове године стипендије Фонда за таленте Министарства омладине прима 97 студената ове високошколске институције.

2011_04_20_drzavna_sekretarka32011_04_20_drzavna_sekretarka4

   Едукацију о неопходним вештинама и знањима потребним за квалитетну презентацију пред послодавцем водила је Весна Чекић испред Националне службе за запошљавање. Семинар је организовало Министарство омладине и спорта су сарадњи са Националном службом за запошњавање и Београдском отвореном школом.