Apr
14
2011
ПРЕДСТАВЉЕНИ ПЕЦД СТИПЕНДИСТИ ЗА 2010/2011 ГОДИНУ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Стипендисти програма „Партнерство за образовање и развој заједнице" (ПЕЦД програма) за 2010/2011. годину свечано су представљени на Универзитету у Нишу. Двадесет најбољих студената са Економског, Правног, Електронског и Машинског факултета ове високошколске институције добиће укупно две стотине хиљада динара у бруто износу.
   Добитнике стипендија, за постигнут академски успех и ангажовање у локалној заједници, честиткама и речима охрабрења да остану у своме граду и даље га унапређују, поздравили су ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић и генерални директор компаније „Филип Морис Интернационал" у Србији Пол Рајли.

2011_04_14_pecd12011_04_14_pecd2

   Ректор Гроздановић је нагласио да је додељивањем стипендија, најбољима на Универзитету одато признање за изузетан успех током студија, а да им  побољшана  финансијска ситуација омогућава да се растерећени посвете кереативном раду, новим идејама и решењима која би се применила у даљем развоју локалне заједнице и региона. Пол Рајли је истакао да је са двадесет нових стипендиста, током седам година трајања програма, листа достигла цифру од 275 младих лидера који својим ангажовањем могу да унапреде  град. у коме уче и живе. Рајли је додао да његова компанија, поред стипендиста, подржава и 56 студентских пројеката који су такође у духу унапређења заједнице.
   Добитници стипендија су истакли да им је то признање за њихов рад занчајно јер потврђује да о њима неко брине и да је спреман да им помогне да постану још бољи, што их стимулише да остану у свом граду.