Apr
07
2011
САРАДЊА СА ДВА НОВА МАКЕДОНСКА УНИВЕРЗИТЕТА ПДФ Штампа Ел. пошта

   Универзитет у Нишу је проширио сарадњу са још два македонска универзитета „Гоце Делчев" у Штипу и Државним универзитом Тетово. Кооперација која ће  се заснивати на размени наставника, сарадника и студената, заједничком раду и наступима на пројектима, конференцијама и симпозијумима, договорена је  у Македонији крајем марта.

2011_04_07_stip_ugovor2011_04_07_stip_ugovor2

   Уговор са ректором  Универзитетоa „Гоце Делчев" у Штипу проф. др Сашом Митревим,  ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић закључио је 25. марта 2011. године. Двојица колега су одмах по потписивању документа  прецизирали конкретне акције које се односе на сарадњу медицинских и учитељских факултета два универзитета. За почетак,  професори Медицинског факултета у Нишу држаће предавања на партнерском факултету у Штипу.  У другој фази, која у складу са Болоњским процесом подразумева појачану мобилност студената, академицма са учитељских факултета биће омогућено да похађају наставу у Врању и Штипу уз узајамно признавање положених испита и година студија. Ректор Гроздановић и његове колеге проректори Универзитета у Нишу проф. др Драган Денић и проф. др Властимир Ђокић били су гост Универзитета „Гоце Делчев" у Штипу поводом дана те угледне македонске високошколске институције.

2011_04_07_stip_ugovor32011_04_07_stip_ugovor4

   Током боравка у Македонији ректор Гроздановић потписао је Уговор о сарадњи и са ректором Државног унивезитета Тетово проф. др Агроном Реком.
   Ректори Митрев и Река добили су позив за учешће на Конференцији ректора универзитета у региону која ће поводом обележавања Дана Универзитета у Нишу бити одржана 14. јуна ове године.