Mar
31
2011
МИНИСТАР ЗДРАВЉА НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Министар здравља Републике Србије професор др Зоран Станковић, посетио је Универзитет у Нишу. Министра Станковића, иначе алумнуса Универзитета у Нишу, примио је проректор ове високошколске институције проф. др  Слободан Антић.  Разговарало се о даљим правцима развоја здравства  и Универзитета у Нишу.
   Током разговора проректор Антић је угледном српском и светски признатом патологу, бившем директору Војно-медицинске академије у Београду, честитао недавни избор на функцију министра здравља, истакавши да је Универзитет у Нишу поносан на свог алумнуса, који на најбољи могући начин шири углед институције на којој је стекао медицинско образовање.

2011_03_31_ministar_zdravlja22011_03_31_ministar_zdravlja3Пријему су присуствовали и в.д. директора Клиничког центра Ниш проф. др Борислав Каменов, помоћник директора прим. др Небојша Крстић и директор Клинике за нефрологију КЦ Ниш проф. др Видојко Ђорђевић. Највиши представници нишког клиничког здравства са колегом министром Станковићем су највише разговарали  о  подршци даљем развију  трансплантације органа у Клиничком центру Ниш као регионалном центру.

Министар Станковић је током посете Универзитету отворио Први конгрес психонефрологије Србије чија је главна тема била рано откривање, превенција и третман психосоцијалних  проблема код пацијената са хроничним обољењем бубрега као и оних који се лече дијализом и трансплатацијом. Учеснике Конгреса су  поздравили  и  проректор Универзитета у Нишу проф. др Слободан Антић, проф. др Предраг Цветковић, помоћник градоначелника Ниша, проф. др Нада Димковић, председник Удружења нефролога Србије и проф. др Видојко Ђорђевић, директор Клинике за нефрологију КЦ Ниш.  На Конгресу који је трајао три  дана изнета  су  најновија сазнања везана за ову проблематику.