Mar
29
2011
ГРЧКИ АМБАСАДОР НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Амбасадор Републике Грчке у Србији Његова екселенција Димостенис Стоидис посетио је Универзитет у Нишу. У разговору са ректором ове високошколске институције професором др Мирољубом Гроздановићем грчки амбасадор је изразио захвалност на бризи у учењу грчког језика као и жељу да се квалитетна сарадња настави и поред затварања Нишког конзулата.
   Ректор Гроздановић је највишег грчког дипломату у Србији обавестио да је на универзитету у Нишу посебна пажња посвећена учењу грчког језика, што је поткрепио износећи чињеницу да само на Филозофском факултету грчки, као други језик , учи преко осамдесет студента са којима раде три лектора. Поред сагласности да ће се радити на подршци и унапређењу учења грчког језика на факултетима, двојица саговорника сложили су се да треба појачати напоре и на унпређењу међууниверзитетске сарадње највише образовне институције у Нишу са одговарајућим грчким партнерима.

2011_03_29_grcki_ambasador2011_03_29_grcki_ambasador1

    Разговорима амбасадора Грчке Димостениса Стоидиса и ректора проф. др Мирољуба Гроздановића присуствовали су шеф конзуларног одељења у Београду Димитрос Селинис као и проректор Универзитета у Нишу проф. др Весна Лопичић и декан Филозофског факултета проф. др Горан Максимовић.