Mar
17
2011
ДАЈТЕХОВ ДАН ТЕХНИКЕ НА МАШИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ ПДФ Штампа Ел. пошта

    Представници италијанске фабрике аутокомпоненти "Dytech", менаџер развоја и нжењеринга Марио Занарди и менаџер истраживања и развоја компоненти Фераро Фабио одржали су 16.марта 2011. године на Машинском факултету у Нишу презентацију ове компаније.
     "Дајтех" на јесен треба да крене са изградњом фабрике у радној зони Међурово 2 која ће производити цеви за проток флуида у аутоиндустријии. Свесни чињенице да фабрику чине људи а не машине италијански произвођач је изабрао Ниш који као универзитетски град пружа пуно могућности за избор добрих кадрова.

2011_03_16_dytech12011_03_16_dytech2

   Према речима оба менаџера компаније "Дајтех", један од центара за избор али и преквалификацију и доквалификацију радника потребних овој фабрици је Машински факултет у Нишу. Тим поводом у току су консултације о могућности потписивања уговора о сарадњуи ове две институције као могућих партнера у реализацији овог пројекта. Планирано је да у фабрици буде запослено 400 радника. Пре званичног почетка рада за њих ће бити организована обука и то је, према речима менаџера развоја и инжењеринга Мариа Занардија, још један од сегмената у којем је могућа сарадња са Машинским факултетом .

2011_03_16_dytech32011_03_16_dytech4

   С обзиром на очекивање  да фабрика почне да ради септембра наредне године презентација ове компаније изазвала је велико интересовање студената пете године и докторанада, који своју шансу за запослење виде баш у нишком "Дајтеху". 
      Добродошлицу представницима италијанског "Дајтеха" пожелели су, у име Универзитета у Нишу проректор проф. др Драган Денић, а испред Машинског факултета декан проф. др Властимир Николић и продекан Ненад Павловић.