Mar
03
2011
ФАКУЛТЕТ ЗАШТИТЕ НА РАДУ ОБЕЛЕЖИО 43. ГОДИШЊИЦУ РАДА ПДФ Штампа Ел. пошта

   Обележавање четрдесет треће годишњице постојања и рада Факултета заштите на раду Универзитета у Нишу карактерише велико интересовање студената, успешна акредитација и прва генерација студената на мастер студијама, истакла је декан ове високошколске установе проф. др Љиљана Живковић на свечаности одржаној тим поводом.
    Међу приоритеима Факултета заштите на раду у наредном периоду и значајно место, добиће осмишљавање ефикаснијих и атрактивнијих студијских програма, борба за прецизно дефинисану научну област и струку, као и настојање да се заузме прецизно место у високом образовању, рекла је декан Љиљана Живковић. Према њеним речима, оно чиме је овај јединствени факултет заузео значајну позицију у високом образовању је брижљиво креирање професије и добро профилисани и однеговани кадрови који могу успешно да се баве проблемима безбедности, заштите животне средине и научним радом.

2011_03_03_zastita12011_03_03_zastita2

   Честитајући годишњицу рада, ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић је нагласио да се тенденција развоја Факултета заштите на раду поклапа са стратешким планом Универзитета да, поред значајног чиниоца научног привредног и културног развоја , преузме одговорност и за безбедност и очување животне средине у региону. Ректор је најавио и помоћ ресорног Министарства у износу од 2,5 милиона динара за опремање студентског простора.
     На свечаности поводом обележавања 43. годишњице постојања и рада, најбољи студенти овог факултета Даница Ћирић, Лазар Ђокић, Ана Костадиновић и Никола Мишић наградјени су плакетама. Овом приликом подељене су и јубиларне награде запосленима са 10, 20 и 30 година стажа.