Mar
02
2011
ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О ФРАНШИЗИНГУ ПДФ Штампа Ел. пошта

   У организацији Центра за франшизинг ПКС, Студентске асоцијација Економског факултета (САЕФ), Универзитета у Нишу, Регионалне Привредне коморе Ниш и Коморе младих лидера (ЈЦИ),  11. марта на Универзитету у Нишу  одржано је једнодневно, бесплатно предавање о франшизном пословању под називом: „ФРАНШИЗИНГ - КЉУЧ УСПЕХА У КРИЗНИМ ВРЕМЕНИМА „.
    Учесници семинара, студенти, представници  пословне јавности и сви заинтересовани за франшизно пословање  имали су прилике да чују предавања о свим  аспектима франшизе у циљу њеног препознавања као једног од главних кључева за успех у предузетништву и начинима остваривања франшизе у Србији.

2011_03_02_fransizing12011_03_02_fransizing2
  
   Угледни стручњаци из ове области: Сотирис Јанакакис представник L.LM Harvard, GM Грчке франшизне асоцијације, Марица Видановић из Центра за франшизинг ПКС , Борис Поповски из Трговинског одељења Амбасаде САД, проф. др Тамара Миленковић- Керковић sa Економскog факултета Универзитета у Нишу и Душан Сикимић испред Diners Club International Belgrade Ltd, пренели су полазницима семинара информације о успешности и значају франшизног пословања. Премна речима предавача франшизно пословање је у пракси доказало да заиста представља кључ успеха у кризним временима, јер статистика показује да скоро 90 одсто фирми које почну своју делатност прикључивши се франшизи заиста и опстану на тржишту.
   Поред тога полазници су добили и информације о начинима остваривања франшизе у Србији, принципима франшизног пословања и начину његовог функционисања и деловања у модерним пословним структурама. На семинару је објашњено зашто је франшизинг један од праваца економског развоја Србије и зашто представља сигуран начин пословања на тржишту у економској кризи. Полазницима су предочене могућности за проширење пословања код привредних друштава кроз франшизу, објашњено им је како се креира франшизни концепт, како се правно регулише франшизинг у Србији и у свету и шта је Србији потребно за развој франшизинга.