Feb
22
2011
ЧАСОПИСИ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ УСКОРО НА CEEOL ЛИСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Онлајн библиотека за Централну и Источну Европу (Central and Eastern European Online Library (C.E.E.O.L.) заинтересована је да у своју архиву, која већ садржи  567 стручних часописа из области друштвених и хуманистичких наука, постави и оне које издаје Универзитет у Нишу.
    Представница C.E.E.O.L -а у Србији госпођа Беа Клоц, током разговора са тимом за Издавачку делатност на челу са проректором Универзитета у Нишу за научни рад и издавачку делатност проф. др Драганом Денићем, објаснила је да је C.E.E.O.L једна од водећаих база података која корисницима нуди високо специјализовану и свеобухватну колекцију више од 107000, у потпуности индексираних чланака из хуманистичких и друштвених научних часописа изСредње, Источне и Југоисточне Европе.

2011_02_22_ceeol12011_02_22_ceeol2
















   Госпођа Клоц је истакла да C.E.E.O.L. има за циљ да обезбеди користан истраживачки инструмент за добијање академских информација из прве руке корисницима широм света чије је интересовање усмерено на Средњу и Источну Европу и Балкан, њену политику, историју, језике и културу. Према њеним речима, комбинација преко 500 кључних академских и независних часописа са 140 универзитета из овог региона, лак приступ и широка покривеност дају C.E.E.O.L.-овој колекцији јединствену вредност и висок квалитет. Према њеним речима из Србије је архивирано 37 научних часописа а међу њима, пробно, и четири свеске „Fаcta Universitatis" и часописа „Теме" које издаје Универзитет у Нишу.
    На састанку је договорено да се у скорије време потпише Уговор о сарадњи којим ће бити прецизирано који ће часописи Универзитета у Нишу бити уврштени у Central and Eastern European Online Library (C.E.E.O.L.) , и са којим подацима. Састанку је присуствовала и представник књижаре "Serbica S.E.E. Books"  из Торонта (Канада) Тамара  Апић која је тиму за Издавачку делатност  предочила могућност  дистрибуције   публикација  Универзитета у Нишу на канадском тржишту.

Цео списак часописа на C.E.E.O.L. листи можете видети овде.