Feb
22
2011
УРУЧЕНЕ ПЛАКЕТЕ „ДОСИТЕЈA“ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Најбољим студентима Универзитета у Нишу и осталих државних универзитета у Србији чија је просечна оцена већа од 9,45 - добитницима стипендија Фонда за младе таленте, 19. фебруара у Палати Србије, свечано су додељене плакете "Доситеја" као награда за изузетне резултате постигнуте током студирања.
    Листа добитника стипендија "Доситеја" Фонда за младе таленте, који су изабрани на основу Конкурса за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија или дипломских академских студија - мастер или интегрисаних академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школсу 2010/11, броји укупно 991 академца а међу њима и 97  студената са Универзитета у Нишу. Најбољи студенти са државних факултета у Србији, као награду за одличан успех на студијама добијаће по 25.000 динара током 10 наставних месеци. Први на листи најбољих налази се студент Универзитета у Нишу са Природно-математичког факултета Немања Ђорђевић, а међу првих педесет на списку је још 15  добитника „Доситејеве „стипендије са овог универзитета.

2011_02_19_dositeja_polazakПлакете "Доситеја", најбољим српским академцима,  уручила је председница Фонда за младе таленте и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић у Палати Србија. Министарка је том приликом нагласила да се ова стипендија "додељују искључиво на основу постигнутих резултата".  Она је додала да ће сви стипендисти, после завршених студија, бити у обавези да проведу неко време радећи у Србији, и да је са Националном службом за запошљавање потписан уговор којим су стипендисти "Доситеје" постали приоритет.Министарка Самарџић је похвалила Универзитет у Нишу као пример добре праксе јер је својим најбољим студентима организовао колективни одлaзак на доделу Плакета. Најбоље студенте Универзитета у Нишу на пут су испратили ректор и проректор ове високошколске институције проф. др Мирољуб Гроздановић и порф. др Властимир Ђокић.

2011_02_19_dositeja2