Feb
18
2011
ОДРЖАНО ДРУГО ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИЈКО ПРЕДАВАЊЕ ФОРУМА ЗА KОГНИТИВНЕ НАУКЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
     На Универзитету у Нишу, путем видеоконференцијске везе 17. фебруара 2011. године, један од водећих стручњака из области когнитивних наука професор др Марк Тарнер са америчког Univerziteta Case Western Reserve , одржао је предавање на тему "Људска креативност и концептуално сажимање".

    Током предавања које је остварено путем видео-линка H.323  професор Тарнер (Mark Turner, Institute Professor and Professor of Cognitive Science ) (Cleveland, Ohio, USA), представио је основе теорије концептуалног сажимања и илустровао могућности њене примене кроз анализу књижевних дела.

2011_02_18_videokonfer12011_02_18_videokonfer2
















   Предавање су пратили студенти четврте године Департмана за англистику Филозофског факултета Универзитета у Нишу и чланове Форума за когнитивне науке Центра за научна истраживања САНУ и Универзитета у Нишу на челу са координатором Форума проф. др Ђорђем Видановићем, иначе редовним професором на Департману за англистику.
   Иначе, ово је друго видеоконфернцијско предавање које је овим начином у оквиру активности Форума за когнитивне наука одржано на Универзитету у Нишу. Прво је за америчке колеге , 12.01.2011. год, одржао проф.  др Ђорђе Видановић. Више информација о професору Марку Тарнеру можете пронаћи овде.  
   Више информација о форуму за когнитивне науке можете пронаћи овде.