Feb
08
2011
НЕМАЧКИ АМБАСАДОР НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НИШУ ПДФ Штампа Ел. пошта

   "Снажно подржавам напоре Универзитета у Нишу да унапреди академску сарадњу са Немачком и наша амбасада у Београду вам стоји на располагању за сву неопходну помоћ током тог процеса", истакао је амбасадор СР Немачке у Србији Његова екселенција Волфрам Мас током посете Универзитету у Нишу.
    У разговору са домаћинима ове високошколске установе ректором и проректором за медјународну сарадњу проф. др Мирољубом Гроздановићем и проф. др Весном Лопичић, немачки дипломата је изразио задовољство тиме што је, преко разних пројеката и стипендија које нуди његова влада, преко пет стотина српских студената користило могућност школовања у Немачкој. Амбасадор Мас је изразио наду да би тај број био знатно већи уколико би се младим омогућило да на Универзитету студирају немачки језик, нагласивши притом да је свестан свих техничких и финасијских потешкоћа које прате такав пројекат, изразивши притом спремност да, кад се створе неопходни услови, помогне његову реализацију.

2011_02_08_nemacki_ambasador12011_02_08_nemacki_ambasador2
















   Након разговора са руководством Универзитета у Нишу,   немачки амбасадор је одржао предавање на тему „ЕУ – европске перспективе Србије“. Током свог излагања  он је предочио неке од тешкоћа и препрека на путу европских интеграција али и користи од учлањења у Европску унију. Након предавања и дискусије са студентима амабасадор Мас је студентима  поручио да је задатак Србије и младе генерације да притисну владу да настави започете промене због сопствене  и будућности своје деце.

  Изјаву амбасадора Волфрама Маса погледајте овде