Feb
04
2011
УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ПОСЕТИО НОРВЕШКИ АМБАСАДОР ПДФ Штампа Ел. пошта

Амбасадор Краљевине Норвешке у Републици Србији Његова екселенција Нилс Рагнер Камсвег (Mr. Nils Ragnar Kamsvåg), у пратњи првог секретара госпође Сири Андерсен (Ms. Siri Andersen), посетио је Универзитет у Нишу. Током разговора са домаћинима, ректором проф. др Мирољубом Гроздановићем и проректором за међународну сарадњу проф. др Весном Лопичић, амбасадор Камсвег је изразио задовољна досадашњом сарадњом Универзитета у Нишу и норвешких институција.

2011_02_04_norveski_ambasador12011_02_04_norveski_ambasador2


Оцењујући сарадњу између Норвешког Универзитета за науку и технологију у Трондхајму - НТНУ и Универзитета у Нишу, као веома успешну, највиши норвешки дипломатски представник у нашој земљи је подржао даљу размену студената између те две образовне институције и најавио могућност њеног проширења. Гости и домаћини разговарали су и о заједничком учешћу у ТЕМПУС и другим међународним пројектима. Такође је било речи и о активностима у припреми обележавања седамнаест векова од проглашења Миланског едикта и признавања хришћанства 2013. године године у Нишу - родном граду Константина Великог.
    Његова екселенција Нилс Рагнер Камсвег је током разговора са ректором Гроздановићем и проректором Лопићић нагласио да је задовољан првим званичним разговором са руководством Универзитета у Нишу и да се нада да ће у наредних пет година, колико ће бити на позицији амбасадора Краљевине Норвешке у Србији, имати још доста прилика за прецизирање начелних договора и успостављање интензивније сарадње.