Mar
20
2015
АМБАСАДОР ПИНИНГТОН ПОСЕТИО УНИВЕРЗИТЕТ ПДФ Штампа Ел. пошта

Амбасадор Канаде у Републици Србији, Његова екселенција Филип Пинингтон у оквиру посете нашем граду, током  које је одржао предавање на Правном факултету, сусрео се ректором Универзитета у Нишу проф др Драганом Антићем и проректором за међународну сарадњу проф. др Весном Лопичић.
Током дужег пријатељског разговора у Ректорату, шеф канадаске дипломатије у Србији је нагласио да, после више деценијске негативне слике о српском народу и Балкану у свету, полако почиње позитивна перцепција Срба у Канади, што пружа бољу основу за успостављање ближе сарадње две земље и у области образовања.
Канадски амбасадор се интересовао за структуру и функционисање школског система у Србији, могућност доласка канадских студената на школовање код нас, успостављање сарадње са  факултетима  или универзитетима у Канади.
ambasador Pinington rektor Antic pror Lopicicambasador Pinington rektor Antic

Домаћини су високом госту објаснили да се на Универзитету у Нишу спрема инфраструктура која ће побољшати могућност за пријем страних студената, али да тренутно, преко разних профрама мобилности,  постоји размена само са европским земљама. Као и да се у оквиру изучавања енглеског језика и  канадске књизевности могу створити услови за учешће младих лингвиста из Канаде као гостујућих лектора или сарадника у настави.