Feb
01
2015
ЈЕДИНСТВЕНИ У ПЛЕМЕНИТОСТИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Са циљем да изгради и унапреди академске, грађанске и хумане вредности, обележавање године  јубилеја - 50 година постојања и  успешног рада, Универзитет у Нишу је започео хуманошћу на делу- учешћем у организацији   добротворног  Светосавског бала, под слоганом:  „Ово је прилика да будемо јединствени у племенитости”.  
Покровитељ овогодишњег  бала, на којем је прикупљено преко  260.000 динара за помоћ Дечјој интерној и Дечјој  хируршкој  и ортопедској  клиници Клиничког центра Ниш,  и ове године је  био ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић. Бал је одржан у Хотелу „Гранд“, последњег дана јануара 2015. године, уз учешће преко стотину чланова академске заједнице, али и других  угледних Нишлија – привредника, предузетника, али и уметника који су својом песмом, музиком и игром увеличали балску атмосферу.
Svetosavski Bal 1svetosavski bal 3

Као покровитељ бала и први човек највише образовне институције у граду, проф. др Драган Антић, овом приликом је  истакао да Универзитет обележавање године јубилеја започиње добрим делом којим потврђује да брига за људе и локалну заједницу показује и доказује људску и академску величину и оправдава истину, да се школовањем не стиче само знање већ формира друштвено одговрна личност која својим залагањем ствара здраве односе у друштву у коме живи и ради, мислећи о другима као и о себи.
Прикупљена средства за дечје клинике Клиничког центра Ниш су уплаћена на рачун Удружења педијатара Ниша.