Feb
05
2015
ПОСЕТА АМБАСАДОРА АЈГНЕРА ПДФ Штампа Ел. пошта

Његова екселенција др  Јоханес Ајгнер (Johannes Eigner), амбасадор Републике Аустрије у Републици Србији, боравио је у краткој посети на Универзитету у Нишу, током које му је домаћин била  проф. др Весна Лопичић, проректор за међународну сарадњу.
ambasador eignerambasador eigner 1

Циљ доласка шефа аустријске дипломатске мисије у Београду, био  је упознавање са структуром, организацијом и радом Универзитета у Нишу. Амбасадора Ајгнера је интересовала и могућност отварања департмана за германистику, као и сарадња са алумнистима Универзитета и дијаспором у Аустрији.
Током  разговра, проректор Лопичић је представила Универзитет, пројекте у којима учествује и богату међународну сарадњу. Она је нагласила да  постоји добра воља  за отварање германистике, али да нема довољно  кадрова и простора за реализацију те идеје. Професор Лопичић је такође истакла да је Универзитет отворен за све видове сарадње са аустријским партнерима.
Састанку је присуствовала и аташе за интеграције Амбасаде Аустрије у Београду мр Белма Цоковић, која је била заинтересована да на Универзитету одржи информативне семинаре о студирању и животу у Аустрији.