Jan
20
2011
ВИДЕОКОНФЕРЕНЦИЈСКО ПРЕДАВАЊЕ О КОГНИТИВНИМ НАУКАМА ПДФ Штампа Ел. пошта

Путем видеоконференцијске везе на Универзитету у Нишу, 12. јануара 2011. године,  координатор новооснованог Форума за когнитивне науке Центра за научна истраживања САНУ и Универзитета у Нишу  проф. др Ђорђе Видановић   је  одржао предавање по позиву за колеге на америчком универзитету Case Western Reserve University (Cleveland, Ohio, USA).
2011_01_20_predavanje1
На позив проф. др Марка Тарнера (Marka Turnera, Institute Professor and Professor of Cognitive Science ),  једног од  три највећа стручњака из области когнитивних наука, редовни професор на Департману за англистику Филозофског факултета Универзитета у Нишу  др Ђорђе Видановић говорио је колегама окупљеним  на америчком универзитету на тему "Conceptual Blending and Intentionality" .
2011_01_20_predavanje2
Поред професора Тарнера, с амаричке стране , предавање су пратили професори, сарадници и докторанди са Департмана за когнитивне науке Case Western Reserve University.
    На Универзитету у Нишу видеоконференцији су, између осталих, присуствовали: заменик управника Центра за научна истраживања САНУ и Универзитета у Нишу и члан Форума за когнитивне науке Центра проф. др Драган Жунић, проф. др Биљана Мишић, проф. др Савка Благојевић и други. Предавање ,одржано путем видеолинка H.323, у мултимедијалној сали Универзитета у Нишу трајало је 67 минута.
Најаву предавања погледајте овде.
Биографију професора Марка Тарнера погледајте овде.