Jan
19
2011
САРАДЊА УНИВЕРЗИТЕТА И ЗДРАВСТВА ПДФ Штампа Ел. пошта

Ректор Униврзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић разговарао је са директорима четири дома здравља с југа Србије, у Лебану, Медвеђи, Власотинцу и Бојнику, о могућностима примене информационих  технологија -  софтверском пакету  развијеном на Електронском факултету Универзитета у Нишу,  у  установама на чијем се челу налазе.
   Ректор Гроздановић је истакао да Универзитет у Нишу и на овај начин - развојем медицинске информатике, показује да се свим својим образовним и научним потенцијалима труди да одговори потребама региона и тако постане покретачка снага његовог развоја.

2011_01_19_saradnja_zdravstvo12011_01_19_saradnja_zdravstvo2  

   Својом жељом да помогне раду и развоју институција од општег јавног значаја, као што су медицинске установе, Универзитет у Нишу још једном потврђује свој статус научнообразовног центара југоисточне Србије , нагласио је проректор за научни рад и издавачку делатност проф. др Драган Денић током радног састанка са директорима домова здравља др Гораном Јањићем ( Лебане), др Драганом Анђелковићем ( Медвеђа) , др Милицом Станковић Митровић ( Власотинце) и прим др Миломиром С. Љубићем ( Бојник). Објашњавајући присутнима могућности примене, продекан Електронског факултета Универзитета у Нишу и шеф Лабораторије за медицинску информатику проф. др Драган Јанковић је истакао да је Министарство здравља, дајући лиценцу софтверском пакету за примену у домовима здравља у Србији  који је развила лабораторија на чијем се челу налази, потврдило његов квалитет и дало гаранцију да задовољава све потребне стандарде.
   С обзиром на достигнућа, кадровки и научни потенцијал којим располаже Универзитет у Нишу  директори домова здравља са југа Србије потврдили су спремност за ближом  сарадњом с  овом високошколском установом.