Jan
12
2015
УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ ДОБИТНИК НАЈВЕЋЕГ ГРАДСКОГ ПРИЗНАЊА ПДФ Штампа Ел. пошта

nagrada 11 januar dodelaУниверзитету у Нишу је додељено најпрестижније  градско признање -  Награда Града Ниша „11. јануар“ за 2014. годину. Награду, која се састоји од Повеље, статуете „Ослободиоцима Ниша“ и новчаног износа,  ректору Универзитета у Нишу проф. др Драгану Антићу,  уручио је председник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић,  на свечаној седници  која је, 11. јануара 2015. године,  одржана у Народном позоришту.


У образложењу поводом додељивања Награде „11. јануар“, истиче се да је веза Града и Универзитета нераскидива и да се не могу одвојено посматрати, као и да Град у свом Универзитету има одговорног и поузданог партнера за сигуран просперитет у свим областима.


nagrada 11 januar statueta

Захваливши се на овом изузетном призанању, ректор Антић је, између осталог, рекао:
„У години када наш Универзитет обележава значајан јубилеј – пола века постојања и успешног развоја, ово признање за нас представља стимуланс за даљи напредак.
Када се додељује најзначајније признање Града у коме неко живи и ради, остварује своју делатност, то говори да је добитник неко ко, не само да добро обавља свој посао, већ својим животом и делом значајно доприноси развоју и афирмацији Града, повећавајући његов углед свуда где  представља себе и свој Град.“


Поред Универзитета у Нишу, као једине институције, лауретари награде, коју Град  се додељује поводом годишњице ослобађања Ниша од Турака, су и појединци, новинари Томислав Тодоровић и Тимошенко Милосављевић, као и књижевници Дејан Стојиљковић и Видосав Петровић.

 

 

Образложење Комисије за доделу Награде „11. Јануар“ Универзитету  у Нишу погледајте овде. (pdf)


Говор ректора Универзитета у Нишу проф. др Драган Антића поводом добијања награде,  погледајте овде. (pdf)