НАЈАВА ДЕБАТЕ “ДЕЦА ЖРТВЕ НАСИЉА” ПДФ Штампа Ел. пошта

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе републике Србије  и продукцијска група Шок Арт,  организују на Универзитету у Нишу дебату на тему: ”Деца жртве насиља”.   Дебата ће бити одржана 9. децембра 2014. године, у сали број 8, у призамљу зграде Ректората Универзитета у Нишу, у времену од 13:00-15:00 сати, Универзитетски трг 2.  

Ово је једна у низу дебата које Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе РС и родукцијска група Шок Арт организују  о приступу правди у Републици Србији, у оквиру серијала „Софа –приступ правди“ чија су тема деца у правосудном систему.

Серијал који је помогла Амбасада Краљевине Норвешке у Београду,  кроз низ интервјуа са истакнутим стручњацима који раде у овој области, приказује на критичан, али конструктиван начин, како функционише правосудни систем у односу на малолетна лица у Србији.  Истражујући ситуације и процедуре у којима могу да се нађу у правосудном систему - од деце у бракоразводним парницама, преко малолетника осуђених на затвор или васпитно поправни дом,  до деце жртава насиља у породици, серијал доприноси јачању владавине права у Србији.

У склопу пројекта Софа/Приступ правди, планирано је одржавање дебата у четири универзитетска центра у Србији (Београд, Ниш, Нови Пазар и Нови Сад), са циљем да студенти активно развијају дубље разумевање о томе како судска реформа може да помогне деци у угроженој ситуацији да остваре своја права. Кроз дебате, студенти би требало да схвате значај приступа правди осетљивих група, као и како правосудни систем може да их заштити.

PlakatCBNis

 

Преглед свих вести

Архива вести