НАЈАВА БАЛКАН АРТ ФОРУМА ПДФ Штампа Ел. пошта

II национални научни скуп са међународним учешћем - Балкан Арт Форум Ниш 2014. одржаће се 10. и 11. октобра 2014. године на Факултету уметности у Нишу. Свечано отварање скупа одржаће се у Великој сали Универзитета у Нишу 10. октобра 2014. са почетком у 11 сати.Научни скуп има за циљ заједничко окупљање уметника, педагога, теоретичара, научника и практичара који би својим идејама, иновацијама, истраживањима у области уметности и конкретним предлозима подстакли унапређење уметничко - педагошке теорије и праксе.


Тема II научног скупа БАРТФ 2014. је: УМЕТНОСТ И КУЛТУРА ДАНАС: ДУХ ВРЕМЕНА И ПРОБЛЕМИ ИНТЕРПРЕТАЦИЈЕ.

 

Сесије Научног скупа:

 

- Музиколошка истраживања
- Теорија и анализа
- Психолошка истраживања уметности
- Педагошка истраживања
- Уметност у друштву
- Визуелне уметности
- Књижевност

 

Уметнички програм овогодишњег Форума обухвата представљање стваралачких опуса композитора проф. мр Смиљане Влајић, као представника Србије и уметнице доц. др Лауре Димитрове, као представника Републике Бугарске. Презентације ће се одржати 10. октобра 2014. са почетком у 20 сати у Концертно - изложбеном простору ФУ, Књажевачка 2а.

Уметнички програм биће употпуњен и промоцијом другог дискографског издања Факултета уметности у Нишу 11. октобра 2014. на Факултету уметности у 14 сати. О издању ће говорити доц. др Соња Цветковић.

plakat-BARTF.jpg

 

Преглед свих вести

Архива вести