НИШКИ УМЕТНИЦИ НАСТУПАЈУ У БЕЧУ ПДФ Штампа Ел. пошта

    Троје нишких уметника представиће се овог викенда својом музиком и поезијом  у Бечу. У  сарадњи  са  Српским просвјетним и културним друштвом Просвјета,  ванредни професори Факултета  Уметности Универзитета у Нишу  мр Весна Рилак Станимировић и мр Христина Вуковић, одржаће  у суботу 14 .јануара 2012. године,  први Српски новогодишњи концерт у Бечу . На репертоару су,   између осталог,  дела Брамса, Шумана , Рахмањинова ...  Одмах сутрадан,  у недељу 15. јануара, биће   промовисана и књига песама нишког песника Владимира Станимировића " Ђаволов рибњак". Станимировић је  стручни сарадник на  факултету уметности.
  Plakat_na_srpskomDjavolov_ribnjak_Wien


























Весна Рилак Станимировић и Христина Вуковић,  добитнице су многих престижних награда у земљи  и иностранству,  наступају заједно већ десет година. У протеклој деценији заједно су учествовале на многим фестивалимаи и oдржале  велики број концерата у земљи.

Rilak_VukovicStanimirovic









 

   


   Песник Владимир Станимировић   је члан  редакције часописа за духовност и културу „Одговор“. Објавио је две збирке песама“Јадац“  и „Ђаволов рибњак“ .

 

Преглед свих вести

Архива вести