КАКО ОСВОЈИТИ МАРИЈА КИРИ ГРАНТ ПДФ Штампа Ел. пошта

Трибина Хоризонт четвртком на тему „Како освојити Марија Кири грант“,  биће одржана 2. априла у Нишу, на Природно-математичком факултету са почетком у 15 часова, у Свечаној сали бр. 100.Центар за промоцију науке у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу и  Астрономског друштва ”Алфа”организује још један Хоризонт четвртком.
Учесници трибине су Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоjа Републике Србиjе, Марија Радовић из Лабораторије за биоархеологију Одељења за археологију Филозофског факултета и Зорана Курбалија Новичић са Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, која је и в.д. директора Центра за промоцију науке.

Осим представљања програма Хоризонт 2020, две младе научнице ће испричати своја искуства у писању пројеката који су добили финансирање из акције ”Марија Складовска Кири” у оквиру овог програма. Трибина у Нишу је прва у низу активности у оквиру акције ”ЦПН кроз Србију”. Центар за промоцију науке ће читав април посветити путовањима, и у том смислу је организован програм у великом броју градова у широм наше земље, све са циљем промоције и популаризације науке. Модератор ће бити  Слободан Бубњевић, уредник комуникација ЦПН-а.

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновације, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година.
Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, Центар за промоцију науке сваког четвртка организује програм представљања Хоризонта 2020.

 

Преглед свих вести

Архива вести