Oct
01
2012
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА НЕМАЧКЕ ПРИВРЕДЕ ДР ЗОРАН ЂИНЂИЋ ПДФ Штампа Ел. поштаfond_header_final
Фондација др Зоран Ђинђић, у сарадњи са „Одбором немачке привреде за источну Европу“ и немачким „Министарством за економску сарадњу и развој“ по десети пут расписује конкурс за доделу „Стипендија немачке привреде др Зоран Ђинђић“. Конкурс је намењен студентима завршних година факултета као и младим стручњацима са првим радним искуством.
У оквиру програма тридесет изабраних стипендиста из Србије боравиће од јуна следеће године неколико месеци на пракси у најпознатијим немачким предузећима, као што су Bosch, Volkswagen и Commerzbank. Боравак у Немачкој омогућава им да се упознају са организацијом, пословним процесима и функционисањем великих и успешних немачких компанија, како би касније то знање и искуство пренели кроз своје будуће радно ангажовање и у Србију.
Програм је 2007. године проширен и на остале земље Западног Балкана, тако да ће се и ове године стипендистима из Србије придружити и колеге из суседних земаља.
Програм је настао након атентата на Премијера Зорана Ђинђића у пролеће 2003. године. Циљ програма је испуњење визије Премијера и приближавање Србије и њених грађана Европској Унији као и стварање јаких веза између немачке привреде и будућих лидера у Србији.
Koнкурс је отворен до 12.11.2012, а детаљније информације као и online апликација до могу се наћи на званичној страници програма:
www.djindjic-stipendienprogramm.org.